Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Στους δρόμους που οι διάσημοι έχασαν τη ζωή τους


Τζέιμς Ντιν, Γκρέις Κέλι, Αλμπέρ Καμύ, Τζάκσον Πόλοκ. Ο φωτογράφος Christophe Rihet αποτυπώνει τα σημεία με τα μοιραία τροχαία.



Σήμερα, έρημα τοπία και ήσυχα μέρη. Ο φωτογραφικός φακός του Christophe Rihet ανοίγει και κλείνει για να αποτυπώσει σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο Δρόμος προς τον Θάνατο», τα σημεία εκείνα όπου διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ζωγράφοι αλλά και πριγκίπισσες έχασαν τη ζωή τους.

Περιγράφοντας ο ίδιος πώς έβγαλε αυτές τις φωτογραφίες εξηγεί ότι το βασικό του κίνητρο ήταν να αποδώσει την μεγάλη αντίθεση που αντίκρισε και ο ίδιος όταν επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα μέρη.

«Φωτογράφιζα μόνο το σούρουπο ή το ξημέρωμα. Ήθελα να δείξω την αντίθεση ανάμεσα στην ηρεμία και την ησυχία του τοπίου και στις συγκλονιστικές στιγμές της βίαιης σύγκρουσης και της απώλειας που ακολούθησαν».

Τζέιμς Ντιν, Route 46, Καλιφόρνια, 30 Σεπτεμβρίου 1955


Ο Τζέιμς Ντιν, οδηγώντας την Πόρσε του, βλέπει ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει από την αντίθετη κατεύθυνση. «Μας είδε, θα σταματήσει», διαβεβαιώνει τους συνεπιβάτες του. Όμως ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, ενός Ford Tudor δεν είδε τίποτα γιατί λόγω διαφοράς ύψους, δεν είχε επαρκή ορατότητα. Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τον διάσημο ηθοποιό.

Γκρέις Κέλι, Μονακό, Route de la Turbie, 13 Σεπεμβρίου 1982


Η Γκρέις Κέλι οδηγεί με κατεύθυνση το Παρίσι μια Rover PG 3500. Μαζί της η κόρη της Στεφανί. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο βγαίνει από την πορεία του και πέφτει στον γκρεμό. Από το ατύχημα, η Στεφανί επιζεί αλλά η μητέρα της, Γκρέις, πεθαίνει την επόμενη μέρα από εσωτερική αιμορραγία.

Αλμπέρ Καμύ, Villeblerin, Route Nationale 50, Γαλλία, 4 Ιανουαρίου 1960


Ο Γάλλος συγγραφέας και ο φίλος του εκδότης, Μισέλ Γκαλιμάρ, βγαίνουν για μια κοντινή βόλτα με ένα Face Vega HK500. Το αυτοκίνητό τους χτυπάει διαδοχικά στο πρώτο και μετά στο δεύτερο δέντρο του δρόμου. Ο Καμύ πεθαίνει επί τόπου, ο Γκαλιμάρ έξι μέρες αργότερα. Οι συνθήκες του ατυχήματος παραμένουν ανεξήγητες.

Χέλμουτ Νιούτον, Λος Αντζελες, Marmont Lane, 23 Ιανουαρίου 2004


Η ασημί Cadillac SRX του διάσημου φωτογράφου πέφτει πάνω στον τοίχο του ξενοδοχείου Chateaux Marmont στις 11.04 μ.μ. Βαριά τραυματισμένος, ο Νιούτον πεθαίνει λίγες ώρες αργότερα.

Τζάκσον Πόλοκ, Νέα Υόρκη, 11 Αυγούστου 1956


Το αυτοκίνητο του μεθυσμένου ζωγράφου βγαίνει από το δρόμο και πέφτει πάνω στα δέντρα. Ο Πόλοκ και ένας ακόμη επιβάτης σκοτώνονται επί τόπου.

Τζέιν Μάνσφιλντ, Λουϊζιάνα, Highway 90, Ιούνιος 1967


Μετά την παράσταση σε ένα καμπαρέ στο Biloxi, η Τζ. Μάνφιλντ με το αυτοκίνητο ενός συναδέλφου κατευθύνονται στην Νέα Ορλεάνη. Ένα φορτηγό εμβολίζει την Buick που επέβαινε η ηθοποιός και η σύγκρουση είναι μοιραία για την ίδια και άλλους δύο συνεπιβάτες.

Πωλ Γουώκερ , Hercules Street, Καλιφόρνια, 30 Νοεμβρίου 2013


Ο ηθοποιός του Fast and Furious ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο φίλου του. Το όχημα συγκρούεται πρώτα με τον φανοστάτη και στη συνέχεια σφηνώνεται ανάμεσα στα δέντρα και πιάνει φωτιά. Και οι δύο επιβάτες ανασύρονται νεκροί.

Πηγή athens voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου