Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ποιος ο σκοπός του μικρού κυλίνδρου στο καλώδιο των φορτιστών;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει αυτός ο μικρός κύλινδρος στο καλώδιο των περιφερειακών σας, της τροφοδοσίας του laptop σας ή ενδεχομένως και στο καλώδιο του φορτιστή του smartphone σας αλλά και άλλων συσκευών; Θα σας λύσουμε την απορία…



Ονομάζεται φερρίτης ή χάντρα φερρίτη (στα αγγλικά ferrite choke ή ferrite bead) και πρόκειται ουσιαστικά για ένα κούφιο σφαιρίδιο που ενσωματώνει ένα ημι-μαγνητικό υλικό κατασκευασμένο από οξείδιο του σιδήρου και άλλα μεταλλικό οξείδια. Λειτουργεί ως φίλτρο υψηλής διέλευσης και τοποθετείται με σκοπό την εξασθένηση των εναλλασσόμενων ρευμάτων υψηλής συχνότητας τα οποία είναι υπεύθυνα για εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που μπορούν να στρεβλώσουν τα σήματα δεδομένων.

Απαραίτητος για να μην έχουν θόρυβο τα καλώδιά τροφοδοσίας σας εξαλείφοντας τα σήματα εκπομπής από παρεμβολές. Ουσιαστικά, με τη βοήθεια της χάντρας φερρίτη τα σήματα αντί να ταξιδεύουν μέσω του καλωδίου στη συσκευή σας εξαλείφονται καθώς μετατρέπονται μέσα στον κύλινδρο σε θερμότητα.

Το μάθατε κι αυτό!

Πηγή digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου