Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο19


Καλό μήνα με πολλές και ευχάριστες ειδήσεις να έχετε. Τι συνέβη όμως την βδομάδα που πέρασε;



Σόιμπλε: Οι ελληνικές κυβερνήσεις υπεύθυνες για τις περικοπές στις συντάξεις

Το μπαλάκι στις ελληνικές κυβερνήσεις πετάει ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων και ξεκαθαρίζει ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετέχει ξανά σε πρόγραμμα διάσωσης ευρωπαϊκής χώρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στα «Νέα».

Ο κ. Σόιμπλε «καρφώνει» μάλιστα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ανοιχτά, και σημειώνοντας πως ο Ελληνας υπ. Οικονομικών του τηλεφωνεί κάποιες φορές για να ζητήσει την γνώμη του, όταν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σαφείς αιχμές αφήνει ακόμα και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά: «Την αξίωση να τον πάρω σοβαρά την έχει χάσει προ πολλού».

«Θα είμαι ευχαριστημένος όταν με το πρόγραμμα επιτύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε: να πάνε καλά τα πράγματα για τους Έλληνες πολίτες, η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές, χωρίς πρόγραμμα και να μην εξαρτάται από πρόσθετη βοήθεια. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς», δηλώνει μεταξύ άλλων ... (kathimerini)


Παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. σε εκκλησίες της Ξάνθης


Υπό αστυνομική φρούρηση τελούν οι χριστιανικές εκκλησίες στην Ξάνθη, σε μια προσπάθεια των Αρχών να «προστατεύσουν» τους πιστούς από τους επαίτες που «πολιορκούν» τους ναούς τις Κυριακές και τις εορτές.

Τοπικά εκκλησιαστικά συμβούλια ζήτησαν τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το φαινόμενο της συρροής επαιτών από οικισμούς Αθίγγανων, της περιοχής κυρίως, αλλά και Ρομά από τη νότια Βουλγαρία, έχει λάβει διαστάσεις. Βάσει των αναφορών, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας επαίτες «πολιορκούν» τους πιστούς την ώρα που βγαίνουν από τον ναό ζητώντας φορτικά χρήματα, αλλά και κόλλυβα όταν πρόκειται για μνημόσυνα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Ιωάννης Καραμανλής, που ρωτήθηκε από την «Κ» επ’ αυτού, επιβεβαίωσε την παρουσία αστυνομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή είναι διακριτική και αποσκοπεί στο να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας επιβεβαίωσε και ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε η «Κ», λέγοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλία εκκλησιαστικών συμβουλίων που «είναι αρμόδια για την ευταξία των ναών». Ο κ. Παντελεήμων εξήγησε πως οι αστυνομικοί δεν κυνηγούν τους επαίτες, απλώς τους απομακρύνουν από τις εισόδους και τις αυλές των εκκλησιών ... (kathimerini)


Yπάρχει η λέξη «στοιχείωση» που χρησιμοποίησε ο Τσίπρας;

Απορίες και πολλά ερωτήματα δημιούργησε μία λέξη που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την λέξη «στοιχείωση» σε αντιδιαστολή με το «αστοιχείωτος».

Η πρόταση ήταν συγκεκριμένα:

«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια, αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση και να μας στήνουν τέτοια εμπόδια, θα τα ξεπερνάμε».

Η λέξη παρά την πρώτη εντύπωση, υπάρχει και απαντάται ήδη από τα αρχαία ελληνικά. Σταχυολογώντας την χρήση της και χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να καλύψουμε όλο το φάσμα, βρήκαμε τα κάτωθι ... (kathimerini)


O σκύλος που έκλεψε την παράσταση στην Τουρκία [video]




Ένας αδέσποτος και προφανώς μουσικόφιλος σκύλος έγινε το νέο αστέρι των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα, χάρη σε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται να περιφέρεται επί σκηνής εν μέσω μιας συναυλίας κλασικής μουσικής στην Τουρκία.

Το απρόοπτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στον αρχαίο ναό της Εφέσου, κοντά στη Σμύρνη (Ιζμίρ), στη δυτική Τουρκία: καθώς η Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Σουηδού Ούλα Ρίντνερ έπαιζε την τέταρτη συμφωνία του Μέντελσον, εμφανίστηκε επί σκηνής εντελώς απροσδόκητα ο σκύλος.

Κοντοστάθηκε λίγο κοντά στην εξέδρα του μαέστρου, πριν πάει να καθίσει δίπλα σε έναν βιολονίστα, που δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει το γέλιο του. Το κοινό ξέσπασε με τη σειρά του σε γέλια και σε ηχηρές επευφημίες.

Το βίντεο από το απρόσμενο συμβάν, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ της Σμύρνης, διαδόθηκε πολύ γρήγορα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία κι ύστερα σε όλο τον κόσμο.

«Η πιο χαριτωμένη στιγμή της κλασικής μουσικής», σχολίασε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Φαζίλ Σάι, ο διάσημος τούρκος πιανίστας, ο οποίος συμμετείχε στο φεστιβάλ (thetoc)


Οι τρεις "μνηστήρες" που διεκδικούν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία

Η κοινοπραξία Cristal Union (γαλλική) και Viro (κροατική), η αυστριακή Agrana Group και η σερβική MK Group, είναι οι τρεις "μνηστήρες", που κατέθεσαν τελικά δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στο διαγωνισμό πώλησης των δύο θυγατρικών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Σερβία, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Βορειοελλαδικής εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των προτάσεων είχε οριστεί για χθες και η διαδικασία διήρκησε μέχρι και τις 21.00 το βράδυ ... (newpost)


Απαγορεύεται η διαδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια


"Φρένο" στη διαδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια βάζει με απόφασή του που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, καθώς επιβάλλεται απαγόρευση διαδηλώσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ως τις 24.00 της ίδιας ημέρας σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αθηναίων.

Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως υπάρχει "εδραιωμένη εκτίμηση" πως η πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων στα σημεία που έχουν καθορίσει οι διαδηλωτές ενέχει σοβαρό κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας.

Όπως σημειώνεται, πέραν της ΠΟΑΣΥ, εκδήλωση είχαν προγραμματίσει στην πλατεία Εξαρχείων συλλογικότητες και άτομα που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο. Μάλιστα μία εξ αυτών τιτλοφορείτο "Ανοικτή Συνέλευση ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή", ενώ η "Αναρχική Συνομοσπονδία" εξήγγειλε συνάθροιση κατά της αστυνομικής βίας στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι. (news247)


Αυτό είναι το πιο απίθανο γήπεδο μπάσκετ του κόσμου και βρίσκεται στο Παρίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου