Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο14


Η ανασκόπηση της εβδομάδας είναι εδώ:


Η υπερβολική ταχύτητα αιτία του δυστυχήματος στο Άδενδρο


Για υπερβολική ταχύτητα κάνει λόγο το πόρισμα της επιτροπής για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με την αμαξοστοιχία Intercity IC58 του ΟΣΕ στο Αδενδρο.

Οπως έδειξε ο ταχογράφος, ο μηχανοδηγός, ο οποίος έχασε τη ζωή του, είχε αναπτύξει ταχύτητα 144,3 χλμ ανά ωρα, παρά το γεγονός ότι κινούνταν σε περιφερειακό τμήμα του δικτύου, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι τα 60 χλμ.

Το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας εξεταζόταν, άλλωστε, από τους εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ από την πρώτη στιγμή, καθώς στελέχη του οργανισμού ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται ο μηχανοδηγός να μην αντελήφθη ότι εισήλθε σε παρακαμπτήριο δίκτυο, λόγω προβλημάτων στην τηλεδιοίκηση - φωτοσήμανση, που έπρεπε να τον ειδοποιήσουν εγκαίρως.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός του μηχανοδηγού, έχασαν τη ζωή τους ακόμη δύο άτομα. (kathimerini)


Στα αθλητικά είχαμε μία είδηση που μας γέμισε περηφάνια και μία που μας ντρόπιασε

Euroleague Final 4: Μέγας Ολυμπιακός στον τελικό -Κέρδισε (82-78) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και γράφει ιστορία


Ο Ολυμπιακός ξαναγράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό κερδίζοντας την με 82-78 και σήμερα θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η ελληνική ομάδα ήταν πίσω στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος (4o δεκάλεπτο) μίλησε η ψυχή και η καρδιά της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου (και όχι τα 42 εκατ.ευρω που έχει μπάτζετ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη) και με ανατροπή πέρασε στον μεγάλο τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Φενέρ του Σλούκα και του Ομπράντοβιτς για να σηκώσει το 4ο Ευρωπαϊκό μετά το 1997, το 2012 και το 2013.


Φοβερή εμφάνιση από Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου και Πρίντεζη, ενώ «μίλησε» ο Γκριν στα κρίσιμα σημεία.

Μυθική εμφάνιση του Ολυμπιακού, που παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμη και με δέκα πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, έκανε απίθανη εμφάνιση και θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, διεκδικώντας το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο!

Με την εξαιρετική του άμυνα στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (64-62) και με τον Σπανούλη να έρχεται από τον πάγκο, το ματς πήγε στον πόντο (65-64). Η απάντηση της ΤΣΣΚΑ ήταν ένα 4-0 (69-64), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν και με νέα κατάθεση… ψυχής, με απανωτά επιθετικά ριμπάουντ, έκαναν το 5-0 για την ισοφάριση (69-69), στα μισά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς ήταν ντέρμπι με την μπάλα να… καίει.

Η «ομάδα του στρατού» διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι και δύο λεπτά πριν τη λήξη (73-71), αλλά τον «V-Span» σε εκείνο το σημείο πέτυχε τη μεγάλη-βόμβα από τα 8 μέτρα και έβαλε ξανά μπροστά τους Πειραιώτες (73-74). Ο Μπιρτς με κάρφωμα –ύστερα από ασίστ του αρχηγού- πήγε τον Ολυμπιακό στο +3 (73-76), ο Τεόντοσιτς απάντησε με… κρύο αίμα (76-76), αλλά ο Γκριν μιμήθηκε τον Σπανούλη και με νέα τρίποντη-βόμβα έβαλε πάλι τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (76-79), στα 42’’ πριν τη λήξη.

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, το παιχνίδι πήγε στη… ρουλέτα των βολών, με εκατέρωθεν χαμένες και από τους δύο, αλλά τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να συντηρούν το προβάδισμά τους και να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 78-82. (iefimerida)


Έπαιξαν ξύλο οι παίκτες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Κουτάκι μπύρας χτύπησε τον Ίβιτς!

Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ στο 55' με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του Μπεργκ από το 10' - Όλα ξεκίνησαν από την κλωτσιά του Κρέσπο στα χέρια του Στιλ - Στο νοσοκομείο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, η γνωμάτευση του γιατρού - Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τους «πράσινους»

Μετά τη μαύρη μέρα του Πανθεσσαλικού, το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στο πολλαπλά λαβωμένο κορμί του!

Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play off Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε άδοξα στο 55ο λεπτό του, με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού (Μπέργκ 10’) και τις δύο ομάδες να παίζουν με 10 παίκτες (Βλαχοδήμος 20’ απευθείας κόκκινη, Ουάρντα 51’ 2η κίτρινη) καθώς τραυματίστηκε από αντικείμενο ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς. Το γήπεδο έμοιαζε με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και το… μπαμ έγινε στο 55’!

Αφορμή η ανοησία του Κρέσπο και αιτία η απίστευτη βλακεία οπαδού του Παναθηναϊκού που έστειλε στο νοσοκομείο τον Βλάνταν Ίβιτς.

Στο 55ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ προέκυψε σύγχυση με τον Στιλ να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ Κρέσπο προσπάθησε να του την κλέψει κλωτσώντας όμως τα χέρια του.

Αυτό ήταν! Ο Μπεργκ άρπαξε από τον γιακά τον Ισπανό και οι δύο έγιναν αίφνης πρωταγωνιστές του… fight club, με άλλους δέκα παίκτες των δύο ομάδων να είναι από πάνω τους και τον διαιτητή Κομίνη με τους βοηθούς του να έχουν πάρει θέση και να καταγράφουν ποιος χτυπά ποιόν.

Το συγκεκριμένο σκηνικό κράτησε 2-3 λεπτά και τη στιγμή που όλοι περιμέναμε να δούμε σε ποιους θα βγάλει κάρτες ο Κομίνης, ο Βλάνταν Ίβιτς κινούμενος μπροστά από τον πάγκο του δέχθηκε ένα κουτάκι μπύρας στο κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος.

Όταν διεκόπη ο αγώνας το ρολόι έδειχνε 21:45 και στις 21:57 ο διαιτητής Κομίνης πήρε τους βοηθούς του και αποχώρησε για τα αποδυτήρια όπου άρχισαν οι επαφές με τους παρατηρητές και τους εκπροσώπους των δύο ομάδων. (protothema)


Μόνο μέσω τραπεζών η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα από 1η Ιουνίου


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθιερώνεται πλέον από την 1η Ιουνίου 2017 η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.

Σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. (huffington)


Αυτά τα τεράστια χέρια που βγαίνουν από ένα κανάλι της Βενετίας μεταφέρουν το πιο σημαντικό μήνυμα



Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για τη Βενετία; Γόνδολες, κανάλια, υπέροχες γέφυρες. Ωστόσο, αυτή την περίοδο, όποιος βρεθεί εκεί θα έχει τη δυνατότητα να δει κάτι πρωτόγνωρο: Δύο τεράστια χέρια να ξεπροβάλλουν από το νερό για να στηρίξουν το ιστορικό ξενοδοχείο Ca' Sagredo.

Πρόκειται για το εντυπωσιακό γλυπτό του Lorenzo Quinn, το οποίο παρουσιάστηκε στις 13 Μαΐου. Με τίτλο «Support», τα δύο χέρια που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Haycon Gallery του Λονδίνου και την πόλη της Βενετίας, θα στηρίζουν το κτίριο μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Στόχος του γλυπτού είναι να υπενθυμίσει το πώς πόλεις όπως η Βενετία απειλούνται από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να καλέσει τον καθένα από εμάς να δράσει πριν να είναι πολύ αργά. Το έργο αφορά «τις δύο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, τη δημιουργική και την καταστροφική, καθώς και την ικανότητα των ανθρώπων να δρουν και να επηρεάζουν την ιστορία και το περιβάλλον,» λέει σε σχετικό δελτίο τύπου η Haycon Gallery. «Τα χέρια συμβολίζουν τα μέσα που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο, αλλά που έχουν επίσης την ικανότητα να τον σώσουν». (huffington)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου