Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μικρές Βενετίες από όλο τον κόσμο



Με μια παραμυθένια ατμόσφαιρα να την τυλίγει, η Βενετία της Ιταλίας δεν σταματάει να μαγεύει και να εμπνέει στους αιώνες. Τόσο, που όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχουν ρεπλίκες της στα πιο απίθανα σημεία της γης.
Δείτε ποιες της μοιάζουν καταπληκτικά, και ποιες άλλες έχουν μόνο το όνομα και καμία χάρη.



Suzhou, Κίνα


Μια από τις «Βενετίες της Ανατολής», σ΄αυτή την πόλη των 6 εκατομμυρίων κατοίκων στα προάστια της Σαγκάης, υπήρξε κάποτε ένα εκτενές δίκτυο καναλιών. Στην πορεία τα περισσότερα μπαζώθηκαν αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά και πανέμορφα, ώστε η πόλη να μαγνητίζει τους τουρίστες.


Αμστερνταμ, Ολλανδία


Μια από τις διάφορες πόλεις που αποκαλούνται «Βενετία του Βορά», μόνο που αυτή διαθέτει περισσότερα κανάλια και γέφυρες από την ιταλική, οπότε χαίρεται επάξια τον τίτλο της.


Alappuzha, Ινδία


Η πόλη έχει κερδίσει τον τίτλο «Βενετία της Ανατολής» εδώ και περίπου100 χρόνια, παρότι εκτός από το νερό, δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο παρεμφερές στοιχείο.


Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη


Ακόμη μια «Βενετία της Ανατολής» που όμως μοιάζει αρκετά με την αυθεντική, αν λάβουμε υπ' όψη πως κι αυτή βυθίζεται σιγά σιγά. Οι «πλωτές αγορές» ωστόσο, είναι από τις δημοφιλέστερες ατραξιόν για τους επισκέπτες.


Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία


Επίσης «Βενετία του Βορά», η μεγαλοπρεπής αυτή πόλη βρέχεται από τη Βαλτική και στις αρχές του 18ου αι. οι άρχοντες θέλησαν να κατασκευάσουν ένα δίκτυο καναλιών για διευκολυνθεί η διακίνηση αγαθών. Τα περισσότερα διατηρούνται ως σήμερα και με εκατοντάδες γέφυρες να τα στεφανώνουν, η Αγ. Πετρούπολη διακαιολογεί απολύτως τον παραλληλισμό.


Monasterevin, Ιρλανδία


Η «Βενετία της Ιρλανδίας» υπερβάλει κάπως. Διαθέτει μεν ένα μεγάλο κανάλι και μερικές γέφυρες αλλά αυτά μόνο δεν φτάνουν.


Νάντη, Γαλλία


Η «Βενετία της Δύσης» είναι μια υδάτινη μεγαλούπολη χτισμένη στο δέλτα των ποταμών Σεβρ, Ερντρ και Λίγηρα.


Sète, Γαλλία


Στην πανέμορφη «Βενετία του Languedoc» (η περιοχής της νότιας Γαλλίας, η οποία συνορεύει με την Ισπανία και βρέχεται από τη Μεσόγειο), το κανάλι του Midi καταλήγει στη θάλασσα αφού διανύσει μια διαδρομή 240χλμ. από το Μπορντό.


Ft. Lauderdale, ΗΠΑ


Η «Βενετία της Αμερικής» στην Ανατολική Ακτή, διαθέτει ένα υδάτινο δίκτυο καναλιών που καλύπτει γύρω στα 265 χλμ. Ως επί το πλείστον οι κάτοικοι τα χρησιμοποιούν για να παρκάρουν τα γιοτ έξω απ' το σπίτι τους όταν δεν κάνουν βόλτες στον ωκεανό.


Σαν Αντόνιο, ΗΠΑ


Αυτή η «Βενετία της Αμερικής» βρίσκεται στα νοτιοδυτικά και είναι μια τεράστια πόλη του Τέξας. Ο ποταμός Σαν Αντόνιο που τη διασχίζει, διαθέτει μερικά αξιοπρεπή γεφυράκια που θυμίζουν την αληθινή Βενετία, σε κάποιους τουλάχιστον.


Βενετία, ΗΠΑ


Η «Βενετία της Αμερικής» στη Δυτική Ακτή (Καλιφόρνια) χτίστηκε το 1905 κατ' εικόνα και ομοίωση της ιταλικής πόλης, ως προς τα κανάλια τουλάχιστον. Στην πορεία η πόλη ερήμωσε και τα στάσιμα νερά αποτέλεσαν απειλή για την υγεία, σήμερα όμως, το τμήμα που καθαρίστηκε είναι αρκετά συμπαθητικό, αν και επειδή δεν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, πολλοί αγνοούν την αναγέννησή του.


Venetian Hotel, ΗΠΑ Βέγκας


Αυτό το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο της ιταλικής πόλης στις πολυτελής εγκαταστάσεις του.


Μικρή Βενετία, Μύκονος


Ένα απ΄τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας σε μια καρτποσταλική αιγαιοπελαγίτικη γωνιά που έχουν λατρέψει επισκέπτες απ' όλο τον πλανήτη.

Πηγή travelbook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου