Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο8


Ήρθε η ώρα της εβδομαδιαίας ανασκόπησης:


Ερντογάν: «Ευρωπαίοι θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους»

Εάν συνεχίσουν να κρατούν αυτή τη στάση, οι Ευρωπαίοι θα φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο, προειδοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντείνοντας την προκλητική του ρητορική απέναντι στην Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, καλεί την Ευρώπη να σεβαστεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτό το διάστημα οι σχέσεις της Τουρκίας με κράτη όπως η Γερμανία και η Ολλανδία είναι τεταμένες και ιδιαίτερα ενόψει του επερχόμενου τουρκικού δημοψηφίσματος σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, που θα λάβει χώρα τη 16η Απριλίου. (kathimerini)


Οργή για τη δήλωση Ντάισελμπλουμ: Οι χώρες του Νότου ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες

«Θύελλα» διαμαρτυριών ξεσήκωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη, όταν αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα FAZ, στην οποία είπε ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες».

Η κριτική που δέχθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από ευρωβουλευτές, μετά την άρνησή του να απολογηθεί για την παραπάνω δήλωση, ήταν σφοδρότατη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια» ήταν η επίμαχη φράση από την συνέντευξη του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη γερμανική εφημερίδα.

Στην ακρόασή του σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ολλανδός πολιτικός -το Εργατικό Κόμμα του οποίου υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας στη χώρα του- κατηγορήθηκε ως «προσβλητικός» και «χυδαίος» από ευρωβουλευτές για τις δηλώσεις αυτές.

Ο ίδιος ωστόσο είπε ότι δεν «θα απολογηθεί», μετά την πίεση που του ασκήθηκε να πάρει αποστάσεις από τα σχόλια αυτά, που θεωρήθηκαν ως επίθεση κατά των χωρών του Νότου -της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. (protothema)


Τσακαλώτος: Κι εγώ θα ήθελα να βγω με τη Σκάρλετ Γιόχανσον ...και η απάντηση της ηθοποιού

Την… κρυφή επιθυμία του να βγει ραντεβού με την αμερικανίδα ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον απεκάλυψε σε κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αφορμή για την αποκάλυψη του κ. Τσακαλώτου αποτέλεσε η επίμονη αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη στην επιθυμία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να καθοριστεί πλεόνασμα-στόχος 2% και όχι 3,5%. «Όντως, ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί πλεόνασμα 2%. Και εγώ θα ήθελα να βγω με τη Σκάρλετ Γιόχανσον» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλοι επιθυμούν χαμηλό πλεόνασμα αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιτύχει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι η Σκαρλετ Γιόχανσον χώρισε και ότι είναι ελεύθερη πλέον για ραντεβού.

Ο κ. Τσακαλώτος αμφισβήτησε, εντωμεταξύ, την προσήλωση του κ. Μητσοτάκη στο στόχο του 2% και διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε στο Βερολίνο ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν πλεόνασμα 3,5%. «Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε για πλεόνασμα 2%.; Να ρωτήσω τη Δευτέρα τον Σόιμπλε για αυτό;» ρώτησε δηκτικά ο κ. Τσακαλώτος.

Η ηθοποιός, ενημερώθηκε για την «αδυναμία» που της τρέφει ο ΥΠΟΙΚ από τον κριτικό κινηματογράφου, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, σε συνέντευξη που του παραχώρησε στο Παρίσι.

Eμφανώς αμήχανη, χαμογέλασε, «πάγωσε», σήκωσε τα χέρια ψηλά και απάντησε: «Ουάου! Εντάξει, ακούγεται ενδιαφέρον. Μου φαίνεται πολύ αστείο. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόμουν θέμα συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων! Αλλά έγινε κι αυτό. Βρέθηκα κι εκεί. Πρέπει να καταγραφεί κι αυτό κάπου!» (huffingtonpost/news247)




Τελευταίο «ταξίδι» για το πλοίο «Παναγία Τήνου»

Το πρωί της 21ης Μαρτίου οδηγήθηκε με ρυμουλκό σε διαλυτήριο της Τουρκίας, από το λιμάνι του Πειραιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» πρώην «Άγ. Γεώργιος».

Οι εργασίες ναυαγιαίρεσης από την αρμόδια εταιρεία, που διήρκησαν περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκαν, ενώ ήδη εκδόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την απομάκρυνσή του.

Το πλοίο βρίσκονταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά για αρκετό καιρό, καθώς στις 26 Απριλίου 2016 είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών.

Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ, ενώ τη διαχείριση του ναυαγίου είχε αναλάβει ο ΟΛΠ. (skai)

Να περνάτε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου