Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο7


Και επειδή η ροή των ειδήσεων είναι συνεχής, ας δούμε τι έγινε τη βδομάδα που πλησιάζει στο τέλος της:



Ληστείες, επιθέσεις και εκρηκτικοί μηχανισμοί

1. Σε «πεδίο βολής» μετέτρεψαν τα Εξάρχεια ομάδες αγνώστων, που έκαναν διαδοχικές επιθέσεις, με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κλείσει η Πατησίων, από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 2:30 τα ξημερώματα και στα δύο ρεύματα. Η αστυνομία έκανε τμηματικά πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

2. Συναγερμός στο Βέλγιο. Εκκενώθηκε σταθμός τρένου μετά από απειλή για βόμβα!

3. Έπεσαν πυροβολισμοί στο Ορλί -Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Παρισιού.

Ο φόβος ξύπνησε ξανά στο Παρίσι με δύο περιστατικά νωρίς σήμερα το πρωί, τα οποία τελικά συνδέονται.

Πανικός προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί, όταν έπεσαν πυροβολισμοί. Λίγο νωρίτερα, ένας άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό. Και σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, δράστης ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας άνοιξε έρευνα γιατί ένας άνδρας, γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, πυροβόλησε έναν αστυνομικό στο βόρειο Παρίσι και στη συνέχεια πήγε στο αεροδρόμιο Ορλί, όπου άρπαξε όπλο στρατιωτικού που έκανε περιπολία και έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο δράστης ήταν ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος, ο οποίος βρισκόταν στις λίστες παρακολούθησης των αρχών ασφαλείας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.


4. Οινόη: Ενοπλη ληστεία στο τελωνείο -Εδεσαν τον φύλακα και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο

Τέσσερα άτομα, που φορούσαν κουκούλες, μπήκαν στο τελωνείο μέσω εταιρείας διεθνών μεταφορών. Εκεί ακινητοποίησαν τον 53χρονο φύλακα, τον έδεσαν και απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες διέφυγαν παίρνοντας τόσο το αυτοκίνητο, όσο και το κινητό τηλέφωνο του φύλακα. (iefimerida)

5. H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη πράξη του «σχεδίου Νέμεσις» - Απειλούν με πιο «δυναμική συνέχεια» - Το πακέτο έφτασε στο Βερολίνο την Τετάρτη - Ως αποστολέας εμφανιζόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την Πέμπτη η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου-βόμβα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο κείμενο υποστηρίζουν ότι είναι η δεύτερη πράξη του σχεδίου Νέμεσις και ότι συνεχίζουν δυναμικά παρά τις αστυνομικές έρευνες και τη σύλληψη «60 συντρόφων και άλλων ατόμων» και παρά «την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ».

Υποστηρίζουν, δε, ότι η αναλυτική προκήρυξη θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. (protothema)


Παραίτηση, με αιχμές, του Γ. Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του ΚΠΙΣΝ

Ο Γιώργος Κιμούλης απέστειλε επιστολή παραίτησης από τη θέση του Προέδρου στο ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είχε επισημανθεί το προηγούμενο διάστημα, η «έλλειψη χημείας» μεταξύ του Προέδρου Γ. Κιμούλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου Νίκου Μανωλόπουλου.

Αναλυτικά η επιστολή του

«Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στοίχημα δυναμικού μετασχηματισμού του πολιτισμικού μας χάρτη. Η τεράστια ευθύνη διοίκησης είχε εξ αρχής ως δεσμευτική παράμετρο την συγκρότηση ενός συλλογικά δημιουργικού και αποφασιστικού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Η τελική αποκρυστάλλωση όμως της διοικητικής έκφρασης, προϊόν αναίτιων πολυήμερων “εσωκομματικών διαπραγματεύσεων”, απεδείχθη στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων. Παρά το συμφωνημένο πλαίσιο, ο διορισμένος εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος - πρώην Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω. Ως μέλος μιας συλλογικότητας που δεν δύναται να ενεργοποιηθεί τελικώς - παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα όλον αυτόν τον καιρό - και ενός ασαφούς τοπίου καλλιτεχνικής διεύθυνσης που αρχίζει να διαμορφώνεται πλέον καθιστώντας σχεδόν απαγορευτικό οποιοδήποτε παραγόμενο έργο εκ μέρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. ΑΕ, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να συμβάλλω στην ακύρωση της δυναμικής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας. Οι δημόσιες θέσεις δεν είναι επισφράγιση κοινωνικής αποκατάστασης ούτε κάλυψη κάποιου υπαρξιακού κενού. Ναι μεν στήριξα δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκρινα πως ήταν η μοναδική λύση εκείνη την περίοδο για τη χώρα μου, αλλά δεν το έκανα για να εγκατασταθώ σε κάποια θέση. Ούτως ή άλλως έχει κατά κόρον γραφτεί πως έχω αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν για θέσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Ευτυχώς για μένα δεν είμαι ανέστιος. Έχω τον τόπο της τέχνης μου. Εκεί κατοικώ.

Ουδέποτε έχω παίξει ρόλο σε πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια ή σε εσωκομματικές συγκρούσεις, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξα παιδί κομματικού σωλήνα. Ας ελπίσουμε, για το καλό όλων και του ΚΠΙΣΝ η παραίτηση αυτή να αναγκάσει τους αρμόδιους να σκεφτούν με μεγαλύτερη προσοχή τον τρόπο λειτουργίας του. Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω δύο βασικά πράγματα: πρώτον η αξιοπρέπεια δεν έχει ανταλλακτική αξία και δεύτερον όταν ρίχνουμε κάποιον εν γνώσει μας στην αρένα, δεν τον αφήνουμε μόνο του να κοιτάζει τι θα δείξει ο αντίχειρας. (kathimerini)


Αποκεφάλισαν δέκα θαλάσσιες χελώνες στην Νάξο - Αναζητούνται οι δράστες

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μετά από πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Η οργάνωση ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση», αναφέρει η οργάνωση, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών θηλαστικών, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού. Επομένως, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων».

Σύμφωνα πάντα με την οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ, για την εξάλειψη αυτών των πολύ λυπηρών φαινομένων χρειάζεται η κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις στο μέλλον.

Οποιαδήποτε πληροφορία, θα βοηθήσει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Αν γνωρίζετε κάτι για τα περιστατικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.:2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.:2108944444, 6941511511). (cnn)


Η Καλάσνικοφ κατασκευάζει το στρατιωτικό ρομποτικό σύστημα του μέλλοντος

Η Ρωσική Kalashnikov Group σχεδιάζει την κατασκευή ενός μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους (UCGV).

Πρόκειται για το BAS-01G Soratnik («Ο σύντροφος στα όπλα»), το οποίο έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα εντός δρόμου 40 χλμ/ώρα και μπορεί να είναι είτε τηλεχειριζόμενο από μια απόσταση δέκα χιλιομέτρων είτε να λειτουργήσει αυτόνομα.



Το Soratnik παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πεδίο βολής Alabino λίγο έξω από τη Μόσχα. Οι ασκήσεις έγιναν υπό την επίβλεψη του ανώτερου διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγού Oleg Salyukov.

Το επτά τόνων ρομποτικό όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων και μέχρι τέσσερις εκτοξευτές χειροβομβίδων αντιαρματικών. Διαθέτει ένα σύστημα ελέγχου υπολογιστή, προστατευμένο δίαυλο επικοινωνίας, καθώς και διάφορους αισθητήρες.

Aναπτύχθηκε για να αμφισβητήσει τη δύναμη του Νορβηγικού Black Hornet, που χρησιμοποιείται από τα Special Ops των πεζοναυτών των ΗΠΑ. (cnn)

Να έχετε μία ήρεμη εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου