Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο6


Οι ειδήσεις της εβδομάδας σε ένα κλικ:



Η Αpivita πουλήθηκε

Μία εταιρεία πρότυπο, που ταυτίστηκε με την εικόνα της ελληνικής ομορφιάς και ευεξίας, μόλις εξαγοράστηκε από τον ισπανικό όμιλο μόδας και ομορφιάς Puig. Τι σημαίνει αυτό για την ελληνική επιχειρηματικότητα;
Εξαγοράστηκε, από έναν ισχυρό διεθνή όμιλο την Puig. Η Puig με έδρα τη Βαρκελώνη είναι μια τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, η οποία κινείται στον τομέα της μόδας και της ομορφιάς με πρωτοκλασάτα ονόματα όπως Carolina Herrera, Nina Ricci, Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Penhaligon’s, L’Artisan Parfumeur, Prada, Valentino, Comme des Garçons κ.α. Είναι και μία εταιρεία που την ενδιαφέρει η ιστορία πίσω από τα προϊόντα, ή, καλύτερα, που την ενδιαφέρουν τα προϊόντα που έχουν μια ιστορία να πουν. (protagon)


Η Ολλανδία απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου ΥΠΕΞ


Η Ολλανδία απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου ΥΠΕΞ. Απομεινάρια των ναζί αποκαλεί τους Ολλανδούς ο Ερντογάν

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την προσγείωση της πτήσης του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα στην Ολλανδία για μια συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Tούρκου προέδρου.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Τσαβούσογλου να εισέλθει στη χώρα απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης.

Η τουρκική απειλή για κυρώσεις αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Τσαβούσογλου «κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση», ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε σήμερα την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», έπειτα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να ανακαλέσει την άδεια για να προσγειωθεί στη χώρα το αεροπλάνο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία».

Σημειώνεται ότι οι αρχές του Ρότερνταμ ανακάλεσαν χθες την άδεια να παραστεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συγκέντρωση υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο μήνα. Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις. (huffington)


Προσωρινή απαγόρευση στα πουλερικά ελευθέρας βοσκής

Τέλος στα πουλερικά ελευθέρας βοσκής, προς το παρόν, βάζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. Αντίστοιχα, σε περιορισμένο και στεγασμένο χώρο επιβάλλεται να παραμένουν και τα οικόσιτα πουλερικά.

Στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών ενισχύονται τα μέτρα βιοασφάλειας για τα πουλερικά, δηλαδή απαγορεύεται να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλα άρρωστα πτηνά.

Η γρίπη των πτηνών (λοιμώδης ιογενής νόσος) θεωρείται ζωοανθρωπονόσος, νόσος δηλαδή που μεταφέρεται από τα ζώα στον άνθρωπο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η μετάδοση της νόσου αφορά ανθρώπους που έρχονται σε άμεση επαφή με άρρωστα πτηνά και βέβαια όσους διατηρούν εκτροφές, οι οποίοι οφείλουν και να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές οποιοδήποτε περιστατικό.

Η απόφαση αφορά σε όλη τη χώρα και όχι μόνο τις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα. Στις 16/2 επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα σε οικόσιτες εκμεταλλεύσεις πουλερικών στην Αρκαδία και στη Φλώρινα και στις 17/2 επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε κύκνο και αγριόπαπια που βρέθηκαν νεκρά στη λίμνη Βόλβη. Πάντως, ο υπότυπος που έως τώρα έχει ανιχνευθεί σύμφωνα με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού και των μέτρων ατομικής προστασίας. (kathimerini)


Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται: Να πιω λίγο νερό μην φύγω όπως στην Ουκρανία

Την Ουκρανία θυμήθηκε ο πρωθυπουργός, όταν εξαφανίστηκε από το πόντιουμ της συνέντευξης λόγω... δίψας και έτσι φρόντισε αυτή τη φορά να έχει πιει νερό πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο Κορυφής.

Έτσι, οι κάμερες τον συνέλαβαν να έχει ένα διάλογο με τους συντονιστές της συνέντευξης δευτερόλεπτα πριν αυτή ξεκινήσει και παρουσία όλων των δημοσιογράφων. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν τους είπε αστειευόμενος: «Κάτσε πριν ξεκινήσουμε να πιω μια γουλιά, μην φύγω σαν την Ουκρανία και με ψάχνετε».

Να θυμίσουμε ότι ένα περίπου μήνα πριν, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουκρανία και στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από το πλάνο στα μισά της συνέντευξης και επέστρεψε λίγο αργότερα με ένα μπουκάλι νερό. (protothema)



Καλά να περνάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου